maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 3/24: Joulu on kaunis

Minun on tunnustettava, että tykkään joulusta. Niin joulun odotusajasta kuin itse joulustakin. Tosin jouluinnostukseni on äitini ja veljeni menehtymisten vuoksi hieman laantunut, mutta olen tästä huolimatta yhä melko innoissani joulusta.

Joulu on tärkeä juhla, se on vuoden tärkein juhla. Yksi asia, joka tekee joulun ajasta hienoa aikaa on joulun kauneus. Muiden juhlapyhien aikaan en edes niin paljoa välitä koristeista, mutta joulukoristeet ovat kauniita.

Green Christmas Tree With String Lights

Joulu ja joulun odotusaika on kaunista aikaa. Ulkona on kaunista, kun valkeaa lunta saattaa olla maassa ja lukuisat jouluvalot koristavat ihmisten taloja ja pihoja. Tietenkin myös talojen sisälläkin on kaunista, kun pirttejä koristavat joulukuuset valoineen ja muut sisäkoristeet. Minäkin olen ehtinyt kaunistamaan asuntoani joulukoristein jo aika päiviä sitten.

Joulu on kaunista aikaa. Joulun kauneutta lisäävät mielestäni myös hyvät, herkistyttävät ja paljon puhuvat joululaulut. Esimerkiksi Näin sydämeeni joulun teen, Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Joulumaa... Näin muutaman esimerkin joululauluista mainittuna. Tällaiset laulut kaunistuttavat entisestään joulua.

Ja onhan joulu myös henkisesti kaunista aikaa. On kaunista katsella vieressä, kun pienet lapset odottavat malttamattomina joulupukkia. Joulun aika on myös rauhoittumisen aikaa ja aikaa, joka on perheille tärkeää yhteistä aikaa. Lisäksi jouluna korostuvat myös välittämiseen liittyvät arvot. Nämäkin asiat tekevät joulun ajasta kauniin.


Snowman and Drum Decor

Teksti on alunperin julkaistu Viltsun joulukalenterissa 3.12.2013. Nyt sitä on hieman muokattu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti