maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 17/24: Joulu on lasten riemua

Joulu on joillekin ihmisille tärkeämpi kuin toisille. Jotkut suorastaan rakastavat joulua ja odottavat sitä jo vähintään toukokuusta alkaen. Kenties tällaiset ihmiset alkavat miettimään jo joulupöytänsä sisältöä ja ostelemaan joululahjojakin jo kesälomallaan. Sitten on taas ihmisiä, jotka eivät välittäisi joulusta tippaakaan ja olisivat mielummin Timbuktussa kuin joulua viettämässä.

On myös tiettyjä ihmisryhmiä, joille joulu on tärkeämpi ja rakkaampi kuin toisille. Yksi tällainen ihmisryhmä on lapset. Joulu ei ole pelkästään juhla lapsia varten, mutta joulu on myös lasten juhla.

Omatkin rakkaimmat joulumuistot ovat peräisin lapsuudesta. Lapsena sitä innostui joulusta uudestaan ja uudestaan, vuosi toisensa perään ja ilo sekä riemu olivat aina ylimmillään lapsena. Luultavammin mikään muu ei ollut lapsena niin jännittävää kuin joulupukin odottaminen.

Joulu on eittämättä lasten juhla ja kyllä sen joulun riemun niille suloisille veitikoille suokin. Lapsen riemussa on myös se hyvä puoli, että se on vähintään yhtä tarttuvaa kuin magneetin vetovoima. Sitä, kun seuraa vierestä lasten iloa ja juhlintaa, niin tulee itsekin iloiselle ja hyvälle tuulelle. Ilo tarttuu, vieläpä yllättävän helposti.

Luultavammin iso osa omasta joulutunnelmastakin tulee nykyään siitä, että seuraan siskoni lasten riemua jouluna. Lapsille joulun odottaminen ja joulu ovat niin isoja ja jännittäviä asioita. Etenkin aattoilta ja joulupukki joululahjoineen.

Joulu on myös lasten juhla. Ja toivottavasti joulu olisi tänä vuonna mahdollisimman monelle lapselle onnellinen juhla. Juhla ilman kurjuutta ja köyhyyttä sekä juhla ilman tappelevia ja ryyppääviä vanhempia.

Oikeastaan, yksi iso ja tärkeä asia joulussa onkin lapsille varmasti, ei päihtyneet vanhemmat, vaan rakastavaiset vanhemmat. Joulu on perheille tärkeää yhteistä aikaa ja nimenomaan aikaa, jolloin perheillä on kerrankin aikaa olla yhdessä. Tämänkin vuoksi joulu saattaa olla myös lapsille iso juhla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti