maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku 10/24: Joulustressiä rupeaa pukkaamaan

Jouluaatto on jo kohta ovella. Tänään on jo joulukuun 10. päivä ja jouluaattoon on enää aikaa 14 yötä. 

Tämä alkaa olemaan vihon viimeistään myös niitä aikoja, kun monille ihmisille rupeaa tulemaan joulustressiä. Joulua pitäisi järjestää työpäivien jälkeen, kaikille tutuille pitäisi keksiä jostain ihmeestä joululahjat, ihmisvilinästä pursuavissa ostoskeskuksissa pitäisi rampata, monet jouluruoat ja jouluherkut pitäisi ehtiä laittamaan, huushollin joka nurkka pitäisi putsata...

Pitäisi, pitäisi, pitäisi! Joulujärjestelyn pitäisi-listasta saisi halutessaan loputtoman ja stressiä pukkaa!

Kuinka joulustressiä voisi vähentää? Viltsu listasi tähän joulukalenterin luukkuun vinkkejä:


  • Jouluruoat kuuluvat jouluun, mutta kaikkia jouluruokia ei tarvitse laittaa itse. Suomessa on useita ravintoloita, leipomoita ja kauppoja, joista saa ostettua hyviä ja valmiita jouluruokia ja joululeivonnaisia.      
  • Osta joululahjat internetin kautta. Samalla säästät hermojasi, jos kauppojen jouluruuhkat eivät miellytä. Netin isomääräisestä nettikauppavalikoista saattaa olla helpompaa myös valita joululahjat monille tutuille kuin kauppakeskuksista. 
  • Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tee tehtävälistoja ja suunnittele joulujärjestelysi etukäteen. Olosi helpottuu, kun voit viivata yli jo tekemäsi asiat. Kun lähdet jouluostoksille, listaa kaikki lahjat, jotka aiot hankkia.
  • Muista yhteistyön merkitys. Jos et vietä joulua yksin, niin pyydä apua niiltä ihmisiltä, joiden kanssa joulua vietät.
  • Tärkeimpien paikkojen siivoamien riittää. Epätäydellisyys ilahduttaa ympäristöäsi, ja liika siivoaminen vie mehut. Kun valaiset kodin kynttilöillä, niin kukaan ei huomaa pölyjä ja pikkutahroja.
  • Älä ole liian vaativa. Esimerkiksi joulukuusen ei tarvitse olla aina tuuhea, suora ja täydellinen.
  • Vedä syvään henkeä ja hengitä hitaasti ulos. Jatka hengitysharjoitusta kunnes tunnet jännityksen olevan tipotiessään. Myös nukkuminen rentouttaa.  
  • Ala tekemään jouluasi jo ajoissa! Älä jätä kaikkea viime tippaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti